ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ”

 

Αντί οδηγιών:

 

Οι απαντήσεις σας δεν απαιτούν συνοχή σκέψεων. Θα βοηθούσαν περιγραφικές απαντήσεις, τόσο σε σχέση με τη μορφή των χαρακτήρων όσο και με τη συναισθηματική τους κατάσταση.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας πίνακας από αυτές. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας στη δημιουργία μιας Παράστασης.

 

Πρόκειται να παρακολουθήσεις μια θεατρική παράσταση. Τα φώτα σβήνουν και η αυλαία ανοίγει....

Σκηνή 1:

Κάποιος περπατάει έντονα πάνω κάτω στο πάλκο. Φαίνεται προβληματισμένος και αναστατωμένος.

Τελικά αποφασίζει να πάρει μια κατεύθυνση.

Σκηνή 2:

 

 

Πλήθος μαζεμένο και ανήσυχο. Ο πρωταγωνιστής μας κάθεται απόμερα και παρατηρεί. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη, υπάρχει ένα ασφυκτικό κλίμα, σαν αυτό λίγο πριν τη μπόρα. Ψιθυρίζουν όλοι πως Αυτό έχει χαθεί. Απελπισία!Ο ψίθυρος δυναμώνει σε μια αβάσταχτη οχλοβοή.

Ένας κρότος ακούγεται και όλοι κοκαλώνουν. Ακολουθεί μια δυνατή φωνή:

 

 

Το συμβάν πρέπει να ερευνηθεί. Εν χορώ όλοι αναρωτιούνται “τί έχει γίνει,τί έχει γίνει;”

-“Ηρεμήστε!Ας πούμε ο καθένας τι θυμάται. Κάπου θα καταλήξουμε έτσι”, προτείνει

 

 

-“Πως χάθηκε, πως χάθηκε;” ρωτάνε όλοι με μια φωνή. “Το έχασαν οι φύλακες”, προτείνει κάποιος. “Το χάσαμε εμείς” ,ένας άλλος θα αντιτείνει.Ακούγονται κι άλλα πολλά...

 

 

-“Εγώ τον είδα, αυτός το έκλεψε! Αυτός ευθύνεται για την καταστροφή!” άρχισε να στριγγλίζει μια γυναίκα δείχνοντας κάποιον.

 

 

Σηκώνεται σκόνη και ακούγονται βήματα βαριά. Μια νέα ομάδα ανθρώπων πλησιάζει. Ο επικεφαλής παίρνει το λόγο:- “Ακολουθήστε με και θα σας οδηγήσω στην αλήθεια! Εγώ την ξέρω! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στην ουρά και να μην αποκλίνετε από την γραμμή.”

 

 

Σκηνή 3:

Οι ηθοποιοί κατεβαίνουν από τη σκηνή και έρχονται προς εσένα. Είναι παράλογο αλλά σου ζητάνε να αποφασίσεις τι έγινε και τι πρέπει να γίνει. Για κάποιο λόγο νιώθεις κι εσύ κομμάτι του έργου και απαντάς.