Η Λίλα Αγραφιώτη επιδιώκει την επικοινωνία της με το κοινό, όχι μόνο με τη παρουσίαση του έργου της σε αυτό, αλλά ήδη από τη γέννηση του παρουσιάζοντας, στην έκθεση ‘The Inner Game’ το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου. Η διαδικασία, την οποία ακολουθεί της επιτρέπει να εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση, τις αναμνήσεις, τους εφιάλτες και τα όνειρα του εικονιζόμενου προσώπου. Οι ασυνείδητες και διαισθητικές δυνάμεις που προσφέρει η διαπροσωπική επικοινωνία ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον εικονιζόμενο καθορίζουν το περιεχόμενο και τη σύνθεση του τελικού έργου τέχνης.

 

Τα έργα της Λίλας Αγραφιώτη αποτελούν το εικαστικό ψυχογράφημα του κάθε πρωταγωνιστή, στα οποία καταγράφονται οι εσωτερικές διαθέσεις, φαντασιώσεις, επιθυμίες και σκέψεις του. Στα πορτρέτα που δημιουργεί απεικονίζει τον άνθρωπο ως ολότητα, συνδέοντας το ορατό με το αόρατο της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι ήρωες των ζωγραφικών έργων της τοποθετούνται σε μετέωρο χρόνο και τόπο, υποδηλώνοντας τον τόπο του υποσυνείδητου, αλλάζουν κλίμακα και αλληλεπιδρούν ή επιβάλλονται στις διαθέσεις τους.

 

Η επιλογή των στοιχείων και της σύνθεσης του πορτρέτου επαφίεται στην ίδια, η οποία χωρίς να προδίδει όσα της έχουν εκμυστηρευτεί συνδέει τόπους, ανθρώπους, καταστάσεις και συναισθήματα στο άγραφο τελάρο, καλώντας τους υπόλοιπους θεατές σε ένα παιχνίδι αναζήτησης για τη λύση του γρίφου που αποκαλύπτει το μυστικό.

 

 

 

TheInnerGame:Κατάλογος,Κείμενο-Επιμέλεια έκθεσης Γεωργία Κουρκουνάκη, Μουσειολόγος- Μουσειοπαιδαγωγός